Hoe kan je Bitcoins kopen?

Dus je hebt de basis van Bitcoin geleerd, je bent enthousiast over het potentieel en nu wil je Bitcoin kopen*. Maar hoe?

(* Investeer nooit meer dan je kunt veroorloven om te verliezen - cryptocurrencies zijn volatiel en de prijs kan zowel dalen als stijgen.)

Bitcoin kan worden gekocht op tradingplatformen, via online aanbieders of rechtstreeks van andere mensen via marktplaatsen, deze laatste optie wordt echter afgeraden.

Je kunt ze op verschillende manieren betalen, variërend van contant geld tot creditcards en betaalpassen tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies, afhankelijk van van wie je ze koopt en waar je woont.

Bitcoins kopen, bereid je eerst voor.

Maak een Bitcoin wallet (Bitcoin portemonnee)

De eerste stap is om een ​​wallet op te zetten om je Bitcoin op te slaan. Je hebt er een nodig en maakt zelf de keuze welke.

Soorten Bitcoin wallets:

  • Online Wallets - ook wel hot wallet genoemd vanwege het feit dat de wallet online toegankelijk is, deze zijn zonder twijfel de meest gebruiksvriendelijke manier om je Bitcoins en altcoins te bewaren.
    Goede online wallets zijn oa.:
  • Desktop & Mobiele wallets - software op app voor op je PC of smartphone. Je kunt met deze software clients op apps verschillende wallets maken die je kunt aanpassen aan je specifieke eisen en wensen. Hou er wel rekening mee dat software wallets te hacken zijn, ze staan immers op je computer en/of mobiele telefoon.
    Goede software wallets zijn oa.:
  • Hardware Wallets - hardware wallets worden gezien als de meest veilige manier van cryptocurrency opslag, omdat ze offline zijn en te beveiligen zijn met een wachtwoord. Deze vorm van opslag word cold storage genoemd.
    Goede hardware wallets zijn oa.:
  • Papieren Wallets - de enige manier om je public en private keys te bewaren zonder enige tussenkomst van derden is om ze uit te printen of op te schrijven op papier. Dit is net als de harware wallet een vorm van cold storage.

Zelfs binnen deze categorieën van wallets is er een breed scala aan services om uit te kiezen, dus doe wat onderzoek voordat u beslist welke versie het beste aansluit op uw behoeften. U kunt meer online informatie vinden over de wallets die er zijn, evenals tips over hoe u ze kunt gebruiken.

Het belangrijkste onderdeel van elke wallet is het veilig bewaren van je sleutels (een reeks tekens) en/of wachtwoorden. Let wel op!  Als u ze verliest, verliest u de toegang tot de Bitcoins en andere cryptocurrencies die daar zijn opgeslagen.

Online Bitcoins kopen

Open een account bij een aanbieder

Bitcoins kopen met iDeal (Nederland), Bancontact (België), Mister Cash of SEPA-overschrijving kan eenvoudig via Nederlandse aanbieders, dit geld ook voor België.
Enkele Bitcoin en altcoin aanbieders zijn:

Open een account bij een exchange (tradingplatform)

Cryptocurrency-exchanges zullen Bitcoin voor u kopen en verkopen. Er zijn er momenteel honderden, met verschillende niveaus van liquiditeit en veiligheid en er blijven nieuweverschijnen terwijl andere uiteindelijk worden afgesloten. Net als bij wallets, is het raadzaam eerst wat onderzoek te doen voordat u een keuze maakt. Misschien heeft u het geluk dat u uit verschillende gerenommeerde uitwisselingen kunt kiezen, of uw toegang kan beperkt zijn tot een of twee, afhankelijk van uw geografische gebied.

De grootste Bitcoin exchange ter wereld op dit moment in termen van US $ volume is Bitfinex, hoewel het voornamelijk gericht is op spottraders. Andere high-volume exchanges zijn Coinbase, Bitstamp en Poloniex.

Met de beperkende maatregelen tegen 'know-your-client' (KYC) en AML (anti-money-laundering) vereisen veel uitwisselingen nu een geverifieerde identificatie voor het opzetten van een account. Dit bevat meestal een foto van uw officiële ID en soms ook een bewijs van adres.

De meeste exchanges accepteren betalingen via overschrijving of creditcard, en sommige zijn bereid om met PayPal-overschrijvingen te werken. De meeste exchanges brengen ook kosten in rekening (over het algemeen de kosten voor het gebruik van het Bitcoin-netwerk).

Elke exchange heeft een andere procedure voor zowel setup als transactie, en zou u voldoende details moeten geven om de aankoop te kunnen uitvoeren.

Zodra de exchange de betaling heeft ontvangen, zal het de overeenkomstige hoeveelheid Bitcoin voor u kopen en ze in een automatisch gegenereerde portefeuille op de centrale deponeren. Dit kan minuten of soms uren duren vanwege netwerkknelpunten. Als u dat wilt (aanbevolen), kunt u het geld naar uw keuze van wallet verplaatsen.

KOPEN MET CONTANT GELD

Geldautomaten zijn machines die bitcoin naar uw portemonnee sturen in ruil voor geld. Ze werken op dezelfde manier als bankautomaten: u voert de biljetten in, houdt de QR-code van uw portemonnee voor het scherm en de juiste hoeveelheid bitcoin wordt naar uw wallet overgamaakt.

Coinatmradar kan u helpen bij het vinden van een bitcoin-geldautomaat bij u in de buurt.

(Opmerking: specifieke bedrijven die hier worden genoemd, zijn niet de enige beschikbare opties en mogen niet als aanbeveling worden beschouwd.)


Makkelijk Bitcoin Kopen

Coinmerce makkelijk Bitcoin kopen

doopie logo grey

Wilt u beginnen met het handelen in Crypto, maar weet u niet hoe of vind u het te gevaarlijk om uw geld zomaar te investeren? Dan kunt u ons kanaal of onze gratis cursus crypto traden volgen en maken wij u helemaal startklaar om te gaan handelen!

Ook een succesvolle trader worden?
Leren traden met cryptocurrency! Schrijf je in voor het leerprogramma of wordt lid van de Platinum Club en ontdek hoe je meest voorkomende fouten kan voorkomen, jezelf kan verbeteren en een succesvolle trader wordt. 

Contacteer ons

© 2020 DoopieCash. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | algemene voorwaarden