LEREN BELEGGEN

Leerprogramma Investeren & Beleggen

Leren Beleggen

Beleggen is het investeren van geld met als doel dat die investering meer waard wordt in de toekomst.

Beginnen met beleggen biedt de mogelijkheid om je vermogen te laten groeien en financiële doelen te bereiken. Het is een manier om je geld voor je te laten werken en op lange termijn financiële stabiliteit op te bouwen.

Leer beleggen om jouw financiële doelen te behalen

In ons Leerprogramma Investeren & Beleggen leggen wij aan je uit wat je nodig hebt om te leren beleggen en nemen wij je mee in onze effectieve beleggingsmethode. Waarin we je de theorie leren, maar ook hoe je dit kunt toepassen in de praktijk en op welke manier je onze tooling kunt gebruiken bij het uitvoeren van je analyses en opbouwen van jouw portfolio.

Na het volgen van dit leerprogramma kun je meteen aan de slag als belegger!

Voordelen beleggen

Geschikt voor mensen die een deel van hun geld langere tijd niet nodig hebben.

Wat is beleggen?

Beleggen is het kopen en verkopen van een asset op de lange termijn. Je houdt het aandeel voor langere tijd vast, waarbij we praten over meerdere weken, maanden of zelfs jaren voordat je het weer verkoopt.

Als belegger voer jij een fundamentele analyse uit over de staat van de economie, sectoren en aandelen. Bij een aandeel maak je zowel een cijfermatige als niet-cijfermatige analyse. Voordat je hieraan begint heb je bepaald in welke fase de economie zich bevindt en welke sectoren er interessant voor staan.

Je zoekt naar ondergewaardeerde aandelen met een zo laag mogelijk risico, deze koop je aan. Wanneer de koers van het aandeel stijgt, verkoop je ze weer.

Belegging Coach Jordy Tiebot

Mijn naam is Jordy Tiebot, geboren en getogen in een klein dorp onder de rook van Deventer. In 2018 ben ik begonnen met investeren in beleggingsfondsen, ETF’s en aandelen.

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd op gebied van beleggen en bedrijfscijferanalyse. Waaronder die tot Adviseur Vermogen, welke valt onder de Wet Financieel Toezicht.

Vanwege de grote vraag naar lesmateriaal over het investeren in aandelen zijn we begonnen met het aanbieden van dit leerprogramma.

Jordy Tiebot
Beleggingscoach

Wat krijg je in het Leerprogramma Beleggen?

In dit Leerprogramma Investeren & Beleggen krijg je bijna 6 uur aan uniek beeldmateriaal, samengesteld om de juiste kennis van beleggen aan jou door te geven. Met ons framework ga jij leren hoe je een investeringsportfolio op kunt bouwen om jouw financiële doelstellingen te behalen. Wij delen onze eigen kennis, ervaring en tips zodat jij over de juiste kennis beschikt om een succesvolle belegger te worden.

Voor een eenmalige prijs van slechts €499,- krijg je onbeperkt toegang tot de leeromgeving.

Inhoud & Modules

Module 1: Introductie in beleggen

In deze module behandelen we een aantal basisprincipes omtrent beleggen.

Hierna ken je een aantal basisprincipes en kun je starten met de theorie.

Module 2: De economie als geheel

Het begrijpen van de economische basisprincipes is erg belangrijk. Dit ligt aan de basis van diverse investeringsbeslissingen, zoals het kiezen van de juiste sector en balanceren van je cashpositie.

Module 3: Sectorkeuze

Het selecteren van de juiste sectoren om in te beleggen helpt jou om de juiste kansen in de markt te identificeren.

Module 4: Bedrijfsanalyse met niet-cijfermatige data

Naast data uit de jaarrekening heb je ook niet-cijfermatige data tot je beschikking om een bedrijf te analyseren. We leren je de data te inventariseren en samen te vatten in een impactanalyse.

Module 5: Het jaarverslag

We leren je over de opbouw van het jaarverslag: welke onderdelen zijn nou belangrijk? En hoe ga je om met terminologie?

Deze informatie heb je nodig voordat je verder gaat met de volgende modules.

Module 6: Balans

Wat zijn de bezittingen en schulden, hoe zijn assets gefinancierd of is het bedrijf in staat haar verplichtingen te voldoen? Dat leren we in deze module.

Ratio’s die we behandelen: quick en current, werkkapitaal, solvabiliteit en schuld.

Module 7: Resultaatrekening

Hoe veel wordt er verkocht en hoe efficiënt zet het bedrijf deze omzet om naar winst of verlies? Dit behandelen we in deze module.

Ratio’s en termen die we behandelen: brutowinst %, Return on Sales (RoS) en EBITDA.

Module 8: Kasstroom overzicht

Er kan wel winst worden gemaakt. Maar is dit een papieren winst of brengt het daadwerkelijk cash het bedrijf binnen? Wordt er geïnvesteerd in de toekomst? Hoe je deze vragen kunt beantwoorden, leren we hier.

Ratio’s die we onder andere behandelen: Cash Flow Coverage, Cash Flow to Net Income en Asset Efficiency.

Module 9: Relaties jaarrekening

We hebben de drie losse componenten behandeld, namelijk: balans, resultaatrekening en kasstroomoverzicht. Maar hoe staan deze drie in relatie tot elkaar en waar moet je op letten bij het maken van een analyse? Dat leren we je in deze module.

Ook hebben we in deze module een aantal oefeningen gemaakt, zodat je de theorie in de praktijk kunt leren toepassen.

Module 10: Dividend

Naast de koersstijging is dividend een extra middel om rendement te maken of risico af te dekken.

Module 11: Bedrijfswaardering

Wat is een bedrijf nou eigenlijk waard? Is het onder- of overgewaardeerd? Hierover leren we in deze module.

Ratio’s die we onder andere behandelen: PE-ratio, EV/Sales en Price to Cashflow.

Module 12: Top-down, Bottom-up & benchmarken

In deze module leren we hoe we de top-down en bottom-up benadering in de praktijk moeten toepassen en zeker ook wanneer je welke van deze twee methodes kiest.

Het vergelijken van soortgelijke bedrijven, ofwel ‘peers’, noemen we benchmarken. Waar je op moet letten behandelen we in deze module.

Daarnaast geven we je een praktische checklist die je kunt gebruiken voordat je een asset gaat aanschaffen om te controleren of je overal aan hebt gedacht.

Module 13: Gebruik van databronnen

Voor je analyses heb je data nodig, waar je dit kunt vinden behandelen we in deze module. We geven ook een korte introductie in drie, door ons veelgebruikte, tools: Finviz, TradingView en Yahoo Finance.

Module 14: Emoties

Een van de factoren waardoor mensen geen rendement of zelfs verlies maken is emotie. In deze module behandelen we de volgende onderwerpen.

Module 15: Excel analyse tool

In deze Excel-sheet bieden we je handvatten om op gestructureerde wijze jouw analyse vast te leggen.

Module 16: Opbouwen van jouw portfolio

In de voorgaande modules hebben we geleerd om de juiste assets te selecteren door fundamentele analyse. Maar hoe zorg je er voor dat jij op gestructureerde wijze en passend bij jouw beleggingsplan op de juiste manier een portfolio opbouwt?

In een Excel-sheet kun je jouw beleggingsplan vastleggen, welke ten grondslag zal liggen van de opbouw van jouw portfolio.

Wil jij leren beleggen?

Als dit is waar je naar op zoek bent, wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

INVESTEREN & BELEGGEN

HET OPBOUWEN VAN VERMOGEN
499
  • 16 modules
  • Bijna 6 uur aan beeldmateriaal
  •  
NIEUW

Mail ons je vraag

    Please prove you are human by selecting the tree.