LEREN BELEGGEN

Leerprogramma Investeren & Beleggen

Leren Beleggen

Beleggen is het investeren van geld met als doel dat die investering meer waard wordt in de toekomst.

Beginnen met beleggen biedt de mogelijkheid om je vermogen te laten groeien en financiële doelen te bereiken. Het is een manier om je geld voor je te laten werken en op lange termijn financiële stabiliteit op te bouwen.

Leer beleggen om jouw financiële doelen te behalen

In ons Leerprogramma Investeren & Beleggen leggen wij aan je uit wat je nodig hebt om te leren beleggen en nemen wij je mee in onze effectieve beleggingsmethode. Waarin we je de theorie leren, maar ook hoe je dit kunt toepassen in de praktijk en op welke manier je onze tooling kunt gebruiken bij het uitvoeren van je analyses en opbouwen van jouw portfolio.

Na het volgen van dit leerprogramma kun je meteen aan de slag als belegger!

Voordelen beleggen

Geschikt voor mensen die een deel van hun geld langere tijd niet nodig hebben.

Wat is beleggen?

Beleggen is het kopen en verkopen van een asset op de lange termijn. Je houdt het aandeel voor langere tijd vast, waarbij we praten over meerdere weken, maanden of zelfs jaren voordat je het weer verkoopt.

Als belegger voer jij een fundamentele analyse uit over de staat van de economie, sectoren en aandelen. Bij een aandeel maak je zowel een cijfermatige als niet-cijfermatige analyse. Voordat je hieraan begint heb je bepaald in welke fase de economie zich bevindt en welke sectoren er interessant voor staan.

Je zoekt naar ondergewaardeerde aandelen met een zo laag mogelijk risico, deze koop je aan. Wanneer de koers van het aandeel stijgt, verkoop je ze weer.

Belegging Coach Jordy Tiebot