Leren Traden

Leer traden en beleggen

Wil je starten met traden maar weet je niet hoe en waar te beginnen? Geen zorgen! Bij DoopieCash vind je alle handvatten en tools om door middel van een duidelijke trading strategie en juist risicomanagementsysteem winstgevend te leren traden. Met onze gratis Crypto Cursus voor beginners, Traden Leerprogramma’s, DoopieCash Platinum en online coaching groepstraject leer je hoe je jouw trading skills kunt verbeteren en het succesratio van jouw trades kunt verhogen.

Wat is traden?

Traden betekent ‘handelen’ en is het kopen en verkopen van aandelen en andere assets. Een trader koopt en verkoopt assets met als doel hier winst op te maken. Je koopt en verkoopt dit in enkele minuten, uren, dagen of weken.

Er zijn verschillende markten waarin je kunt traden:

Naast verschillende markten zijn er ook twee vormen van traden: swingtraden en daytraden. 

Swingtraden

Swingtraden is het kopen en verkopen van een asset op middellange termijn. Je houdt het aandeel minimaal een dag vast, maar het kan ook een paar weken duren voordat je het weer verkoopt.

Daytraden

Daytraden is het kopen en verkopen van een asset binnen één dag. Je speelt hier in op dat een aandeel binnen zeer korte tijd stijgt of daalt. Dit kan binnen een paar seconden zijn, maar ook binnen een paar uur. Maar altijd op dezelfde dag.

Wat is het verschil tussen traden en beleggen?

Traden en beleggen zijn allebei manieren van investeren. Het verschil zit voornamelijk in het termijn. Bij traden kijk je door middel van technische analyse hoe je op een korte termijn winst kunt maken. Vaak maak je trades die je enkele uren, dagen of weken vast kunt houden.

Beleggen doe je op langere termijn. Je koopt assets die je vaak nog jaren lang vasthoudt. Je kijkt hierbij vooral naar het groeipotentieel door middel van een fundamentele analyse.

Hoe lang duurt het om te leren traden?

Traden is geen quick fix of snelle manier om miljonair te worden. Om structureel succesvol te worden moet je ervaring opbouwen en oefenen. Wij geloven daarom in een trading strategie waarbij je zelf prijsacties leert begrijpen, technische analyses leert maken en waarbij je een juist risicomanagement leert toepassen. 

Onze Traden Leerprogramma’s bevatten al deze componenten zodat jij een zelfstandige winstgevende trader kunt worden. Je bent gemiddeld 2 tot 3 jaar bezig om voldoende ervaring op te bouwen en het succesratio van je trades te verbeteren. Natuurlijk blijft traden een skill die je kunt blijven ontwikkelen.

Hoe kan ik leren traden?

Als je wilt leren traden zijn een aantal factoren van belang:

Hoeveel geld heb ik nodig om te beginnen met traden?

Als je net begint met traden dan is het verstandig om dit eerst onder de knie te krijgen met kleinere bedragen. Je kunt al starten met daytraden met een bedrag vanaf €100,-.

Gratis Crypto Cursus voor beginners

Heb jij nog geen ervaring met traden? En wil je weten of traden iets voor jou is? In de gratis DoopieCash Crypto Cursus voor beginners nemen wij jou mee in de wereld van traden en cryptocurrencies. Wij leggen op een duidelijke manier uit hoe jij zelf kunt starten met traden, ook als je nog geen ervaring hebt. Na het volgen van deze cursus weet jij of traden iets voor jou is en heb je de basis kennis om praktijkervaring op te bouwen.

Leerprogramma’s

Beginnersfouten voorkomen? In onze Traden Leerprogramma’s leer jij meteen een winstgevende trading strategie toe te passen. Geen overbodige informatie, maar direct ‘to the point’. Wat moet je doen? Wat moet je juist niet doen? En hoe leer jij winstgevend traden zodat je een zelfstandige succesvolle trader kan worden? Dit en meer leer je in onze leerprogramma’s.

Wat anderen over onze Traden Leerprogramma's zeggen

Johan Schuurman
Johan Schuurman
02/03/2022
TOP! Goede cursus en begeleiding met veel extra's! ook de livestreams (3x per week) zijn leerzaam en handig!
Ryan Kamps
Ryan Kamps
01/03/2022
Korte cursus. Mocht op sommige stukjes iets duidelijker en wellicht een live voorbeeld. De cursus word ook niet echt geüpdate naar mijn idee. Voorderest prima strategie denk ik, ik ga ermee aan de slag.
Dorian
Dorian
17/02/2022
Swingtrade cursus aangeschaft omdat ik echt wel iets nodig had om te kunnen opstarten. Online is veel info te vinden, maar 90% is slechte informatie, dat maakt het net zo moeilijk! Tevreden van de cursus en van het swingtrade discord kanaal waar mensen elkaar kunnen helpen, daar leer je echt uit! in de cursus komt vanalles aan bod, maar wel als aparte hoofdstukken. Om de samenhang tussen deze hoofdstukken te zien had ik nog graag wat voorbeelden gezien van bijvoorbeeld 3 trades die ze doorlopen van a tot z. Dus vanaf het tekenen van de chart tot alles volledig instellen op Bybit, want dat laatste dien je zelf uit te zoeken momenteel.
mathiasvr
mathiasvr
16/02/2022
Elias Swaans
Elias Swaans
14/02/2022